Paikallinen perheyritys

- Uskomme kestävään ja tasa-arvoiseen maailmaan

Olemme erikoistuneet ympärivuotisiin ohjelmapalveluihin, aktiviteetteihin sekä luonto- ja kulttuurielämysten toteuttamiseen Pyhätunturilla, Luostolla sekä Pyhä-Luoston Kansallispuistossa

ja sen ulkopuolella.

Kairankutsun arvot ja lupauksemme on tarjota vierailijoille turvallisia, laadukkaita luontoretkiä, jotka säilyttävät ja kunnioittavat paikallista luontoa sen kulttuuria ja historiaa.

Retkillemme voit osallistua yksin, ystävän tai perheesi kanssa tai isommassa ryhmässä. Räätälöimme mielellämme retket myös liikuntarajoitteisille.

Kairankutsulla on erityinen tehtävä:

auttaa ihmisiä löytämään
henkeä salpaava kauneus,
Lapin luonto ja kulttuuri!

Vahvuuksiamme ovat perheemme erätaidot, sekä alueen ympäristön, historian ja luonnon tuntemus. Esittelemme mielellämme halukkaille lappilaista elämäntapaa. Pyhä-Luoston kansallispuisto tunnetaan laajalti yhtenä kauneimmista ja monipuolisimmista alueista koko Suomessa.

Kestävyys

Luonto on kotimme, elämämme ja työpaikkamme. Haluamme pitää luonnon samassa kunnossa tuleville sukupolville. Kanssamme pääset puhtaaseen luontoon turvallisesti.

Menemme parhaisiin ja myös hiljaisiin paikkoihin. Tämä tarkoittaa, että vältämme retkillämme alueita missä kulutus on suurta ja jossa liikuu paljon ihmisiä. Jos ihmisiä on liian paljon, luonto alkaa kärsiä liiallisesta käytöstä.

Kesäaikaan käytämme kansallispuiston merkittyjä reittejä ja talvi aikaan liikumme luonnossa paikoissa, jossa hiihto, patikointi tai lumikenkäily ei vahingoita luontoa. Käytämme matkoilla materiaaleja, jotka ovat pääasiassa paikallisia ja joita voidaan kierrättää tai käyttää useamman kerran.

Uskomme yhtäläisiin ja tasa-arvoisiin oikeuksiin

Kaikki ovat tervetulleita retkillemme ja alueellemme. Voit tulla yksin, ystävien, läheisten tai perheen kanssa. Sinun ei tarvitse piilottaa uskontoa, seksuaalisuutta, rajoitteita tai elämäntapaa, kun
tulet luontoon kanssamme. Kohtelemme kaikkia tasavertaisesti ja ystävinämme. Avaa vain mielesi ja rentoudu.

Jos sinulla on erityispyyntö esimerkiksi ruokavalion suhteen, liikuntarajoitteisiin tai haluat vain yllättää rakkaasi, älä epäröi kysyä. Olemme täällä sinua varten. Teemme myös yksityisiä retkiä toiveiden kanssa.

Turvalliset ja laadukkaat luontoretket

Meidän etuoikeutemme on pitää sinut turvassa ja antaa sinulle korkealaatuisia kokemuksia.

  • Annamme retkille tarvittavat lämpimät vaatteet kylmällä säällä.
  • Meillä on turvallisuussuunnitelmat kaikille retkille.
  • Huollamme ja ylläpidämme välineet retkiä ennen ja niiden jälkeen.
  • Oppaamme tuntevat reitit sekä alueet
  • Oppaillamme on ensiapu koulutus ja varusteet retkillä.
  • Ajoneuvomme eivät ole uusimpia, mutta ne ovat kaikki hyvässä kunnossa.
  • Kaikissa ajoneuvoissa on hyvät kesä- ja talvirenkaat.
  • Yrityksemme on tarvittavat vakuutukset, mutta suosittelemme asiakkaille omaa matkavakuutusta.